Je heb een afspraak bij een belangrijke klant, een sollicitatie of je gaat voor de eerste keer maar een nieuwe (hobby) cursus. Al dagen van tevoren ben jij je druk aan het maken over je eerste indruk! Je wilt immers een verpletterende indruk maken. Maar maak je niet druk, een goede eerste indruk te maken is niet zo heel moeilijk. Kijk maar eens naar de onderstaande 3 tips:

1. Sta rechtop

Loop rechtop, maak je lang en loop ontspannen maar wel met stevige en zelfverzekerde passen. Schouder ontspannen, hoofd recht, kin naar voren en met je ogen kijk je recht vooruit en stap je de ruimte binnen, zoek contact met je ogen en kijken de mensen altijd recht aan. Ga zeker niet naar de grond kijken. Ben je wat kleiner, doe dan een schoen aan met een hakje. Maar let wel op dat je er goed op kan lopen.

2. Denk positief

Als je positief denk, zullen er ook positieven dingen gebeuren! Dus denk positief over jezelf. Denk bijvoorbeeld: ‘Ik voel me goed’ of ‘Ik heb zin in deze uitdaging!’ Deze positieve gedachten hebben direct invloed op jouw uitstraling. Weg met negatieve gedachten! Laat jezelf stralen door positief te denken. Want van vrolijke en positieve mensen wordt iedereen blij!

3. Lach

Lekker lachen, of een vrolijk gezicht! Het lijkt zo simpel, maar kijk eens om je heen hoe mensen kijken of reageren! Zeker als er iets mis gaat in het verkeer, staan heel veel gezicht op onweer! Veel mensen zijn ook diep weg gezonken in hun eigen gedachten, hierdoor maakt hun gezicht niet altijd een vrolijke indruk.

Maar komt er iemand voorbij met een vrolijke uitstraling, danzullen veel mensen, vaak onbewust, naar die vrolijke persoon kijken. Een vrolijk persoon is als een magneet! Want op één of andere manier kan die ene vrolijke persoon, jou ook een goed gevoel geven.

Bij de volgende belangrijke afspraak weet jij waar je op moet letten. Want jij bent aantrekkelijk, mooi, aardig en super leuk en dat mag je laten zien. Heb jij ook tips voor een onuitwisbare indruk? Deel ze hieronder!