Weight Watchers is een dieet dat bedacht is door twee Amerikaanse vriendinnen. Zij stoeide al een tijdje met hun gewicht en kwamen er zo achter dat afvallen niet alleen draait om minder eten. Toen ze dat ontdekt hadden, wilden ze ook andere helpen om af te vallen en richtten WeightWatchers op. In 1974 is WeightWatchers in Nederland geïntroduceerd en sindsdien één van de populairste diëten.

Dat is niet voor niets! Veel mensen hebben positieve ervaringen met Weight Watchers en zijn kilo’s kwijt geraakt. Daarnaast is het ook één van de weinige diëten waarbij je alles mag eten (wel met maat) en voldoet het aan de schijf van 5.

Ook volgens de Consumenten bond voldoet het dieet van de Weight Watchers aan de richtlijnen voor goede voeding en berust het op verstandige keuzes.

Dit is allemaal mooi en fijn om te lezen, maar is dit dieet ook iets voor jou? Hoe werkt het dieet? Waarom behalen zoveel mensen zo’n goede resultaten? Wij gingen op onderzoek uit!

Weight Watchers het dieet

Bij Weight Watchers gaan ze ervan uit dat niet iedereen dezelfde hoeveelheid calorieën nodig heeft. Deze hoeveelheid hangt namelijk af van je leeftijd, lengte, gewicht en geslacht. Om te berekenen hoeveel calorieën jij nodig hebt om gezond te eten maar toch ook af te vallen hebben ze een puntensysteem, genaamd ProPoints. Elke voedingsmiddel staat gelijk aan één of meerdere punten. Per dag of week wordt er aan de hand van een vooraf bepaald aantal punten bepaalt wat je kan eten en hoeveel. Ga je sport dan verdien je extra punten en mag je dus meer eten!

Het komt er dus op neer dat jij je dag opdeelt in punten. Zo is een Caesar Salade 1 punt waard en een portie spaghetti in tomatensaus 9 punten waard. Als je dus goed je punt indeelt en optelt kan je elke dag gezond en gevarieerd eten!

Alles eten wat je lekker vindt, als je maar je punten telt!
Maar het aller fijnste van dit dieet is toch wel dat je beste eens een glaasje wijn of een chocolaatje mag eten, als je maar niet vergeet deze punten te tellen! Op deze wijze wordt je dus heel bewust van wat je eet! Dat zou wel eens het grote succes van Weight Watchers kunnen zijn!

Weight Watchers app

Weight Watchers app

Weight Watchers heeft twee mogelijkheden tot het volgen van hun programma: Weight Watchers Online en de traditionele Weight Watchers cursus, hier ga je wekelijks naar een meeting en heb je één op één contact met andere Weight Watchers. Heb je weinig tijd of zie je zo’n wekelijkse meeting niet zitten dan kan je ook de online cursus volgen. Met interactieve hulpmiddelen, waaronder een handige app worden je eetgewoonten in kaart gebracht.

Voor welke cursus je ook kiest, de meeste ervaringen op internet waren positief en vielen de meeste vrouwen veel af!

Voordelen Weight Watchers

  • Zeker in begin vielen de meeste vrouwen veel af
  • Het inschrijven is gemakkelijk.
  • Je mag alles eten wat je lekker vindt, als je maar telt!
  • Als je kiest voor de meetings, krijg je steun en wordt je gemotiveerd door je mede cursisten.
  • Je leer op een bewuste manier om te gaan met je voedsel

Nadelen Weight Watchers

  • Je moet wel nadenken over wat en wanneer wil eten.
  • Je moet rekening houden met de hoeveelheid, afwegen dus!
  • Als je voor een langere tijd gebruik wil maken van Weight Watchers, kost het toch wel een paar centen. (kosten per maand € 15,95) Je kan wel per maand opzeggen.

Conclusie Weight Watchers dieet

Weight Watchers is een prima optie als je wat kilo’s wil afvallen en ook op dit gewicht wil blijven. Je leert op een bewuste manier om te gaan met voedsel en wordt je ook niets ontnomen. Inschrijven voor de cursus of voor het online pakket is gemakkelijk, binnen een dag kan je al aan de slag met je dieet.

>> Iets voor jou om om op een bewuste en gecontroleerde manier af te vallen? Dan kan jij je aanmelden via deze link.

Hieronder staan twee scheenshots van de Programma Planner. Deze geeft een overzicht van alle voedingsmiddelen met het aantal punten, kan je ingeven wat je eet en houdt de Planner de punten bij.

Aanmelden bij Weight Watchers: kan via deze link.

Iris Kroes en Angela Groothuizen

Grote kans dat je ze al ergens voorbij hebt zien komen, Iris en Angela zijn de nieuwe gezichten van Weight Watchers. Iris is 15 kilo afgevallen en Angela verloor 10 kilo.