21-12-2012 zou volgens vele de wereld vergaan! Veel is er over geschreven en ook de lijstjes met to-do voor je dood kwamen je overal tegen! Gelukkig is de wereld niet vergaan en zijn we inmiddels een paar maanden verder! Maar wat als de wereld nu wel was vergaan? Had jij dan nog wensen op je lijstje staan?

Vaak genoemde to-do activiteiten zijn: wereldreis maken, eten in het beste restaurant ter wereld of bungeejumping. Natuurlijk super om eens mee te maken. Maar er zijn ook een aantal eenvoudige dingen je absoluut niet moet vergeten om te doen tijdens je leven. Want dit zijn vaak de momenten waarop je beseft hoe gelukkig je wel niet bent.

Zet je hart open

Zeg vaker “Ik Hou Van Jou” tegen die personen waar jij van houdt en je nauw aan het hart liggen. Het klink cliché maar tegen die mensen waar jij het meest omgeven zeggen je dit te weinig. Dus hou je liefhebbende kant niet verborgen. Maar laat die mensen waar je het meeste om geeft weten hoeveel je van ze houdt.

Leef vandaag

Leef niet, in het verleden, leef niet in het heden, maar leeft vandaag! Vaak bewust maar ook onbewust zijn we steeds bezig met wat er kan of gaat gebeuren in de toekomst. Door te veel met de toekomst bezig te zijn, ontneem jij jezelf het geluk van het moment.

Veel lachen

Ze zeggen niets voor niets een dag niet gelachen in een dag niet geleefd. Lachen heeft een positieve invloed op je lichaam. Als je lacht maakt je lichaam drie stoffen aan, te weten; Endorfine, Serotonine ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd en Dopamine. Van deze drie stofjes is het wetenschappelijk bewezen dat ze je een prettig en ontspannen gevoel geven en dat ze goed zijn voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Daarnaast is een lachend gezicht en een vrolijk persoon veel leuker om mee om te gaan.