Iedereen heeft de kracht om het leven te veranderen! Jij zelf hebt de sleutel in handen om gelukkig te worden! Maar wat is geluk? Waarom is geluk zo belangrijk? Wat kun je doen om te bereiken dat je gelukkig(er) wordt?

Wat is geluk?

Wat is geluk? Geluk is een complex emotie samengesteld uit verschillende gevoelens. Geluk is ook het vrolijk en enthousiast worden van een specifieke handeling, die zeer stimulerend is voor jou als persoon. Het gevoel dat je ’s morgens krijgt bij het ontwaken omdat je reikhalzen uitkijkt naar deze nieuwe dag! Om nieuwe ervaringen op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten of om (gewoon) samen te zijn met mensen waar je om geeft! Geluk is ook tevreden te zijn met jezelf en dankbaar te zijn voor alles wat je omringt! Geluk is ook persoonlijk, want jij bepaald uiteindelijk zelf waar je gelukkig van wordt!

Geluk is niet kant en klaar te koop!

Geluk is niet iets wat kant en klaar te koop is! Geluk is ook niet iets wat constant en op permanente bases bij je aanwezig zal zijn! Het is eerder een gevoel van tevredenheid, zoals Dalai Lama zei,

‘Geluk is niet iets kant en klaar. Het ontstaat vanuit je eigen daden’

Nu komen we terug bij ons eigen dagelijkse leven, laten we eens kijken naar al die kleine, maar belangrijke dingen die je kunt doen om gelukkiger te worden.

Verwacht geen grote veranderingen uit het niets! Het leven is gemaakt om te genieten van kleine en eenvoudige dingen, het is alleen aan jou om ze te vinden en ze te waarderen. Wat heb je altijd al willen ondernemen of doen, maar nooit gedaan? Begin, er dan vandaag mee! Dus, schrijf je is voor die leuke cursus, of begin met schrijven aan je eigen boek. Ben je niet tevreden met je baan, ga op zoek naar een andere baan. Wil je een paar kilo afvallen, stap een sportschool binnen. Stel je geluk niet uit maar ga zelf op zoek naar je eigen geluk!

Leer van jezelf te houden. Vergelijk jezelf niet met anderen, die in jouw ogen beter zijn! Maar accepteer jezelf op de manier waarop jij bent, dus ook je eventuele onvolmaaktheden. Deze onvolkomenheden zorgen er juist voor dat jij een mooi en uniek persoon bent.

Ben tevreden met wat je hebt! De meeste onvrede ontstaat als we ons leven vergelijken met dat van anderen. Want andere, zijn succesvoller, hebben meer geld en zijn geliefder, dit is natuurlijk onzin! Deze mensen worstelen met precies dezelfde kwesties als jij. Dus vergelijk je leven niet met dat van andere maar kies je eigen koers!

Geen stress

Wordt niet boos om elke akkefietje of probleem! Dit kost je alleen maar kostbare energie. Problemen zijn er op opgelost te worden. Bepaal zelf met wie jij emotioneel betrokken wilt voelen! Op deze wijze ben je beter is staat om je energie te wijden aan je eigen geluk.

Eet gezond

Natuurlijk klinkt dit en cliché, maar mensen die gezond eten voelen zich eenmaal beter. Daarnaast geeft gezond voedsel energie en bevat essentiële bouwstoffen. Ongezond eet daar in tegen belast het lichaam alleen maar.

Voor geluk is niet veel nodig

Geluk zit ook niet in materiële dingen, ook al denk je soms van wel. Want wat als ik die nieuw iPad heb, nieuwe schoenen of een grote huis? Het verandert niets aan je geluk, oké misschien heel even dan. Maar vervolgens ga je weer op zoek naar die andere dingen die ook nog op je lijstje staan. Een lijst die jezelf hebt opgesteld! Zodra jij kunt genieten van de dingen die je hebt en niet constant op zoek gaat maar nieuwe dingen is het ineens een stuk eenvoudiger om gelukkig te zijn.