Om fit en gezond te blijven is het raadzaam om je lichaam goed te verzorgen. Deze 5 gewoontes helpen je op dagelijkse basis je lichaam te zuiveren en zal jij je fitter en gezonder gaan voelen.

Drink veel water

Water is onmisbaar voor ons lichaam, niet alleen bestaat ons lichaam voor zo’n 60 % uit water, water zorgt er ook voor dat alle processen in ons lichaam efficiënter verlopen. Denk hierbij aan het afvoeren van afvalstoffen en als bouwsteen van lichaamscellen.

Maar als je niet zo’n drinker bent is het vrij lastig om voldoende vocht binnen te krijgen! Al helemaal in de winter als het koud is! Om jezelf toch te dwingen voldoende te drinken is het slim om een flesje water mee te nemen naar je werk en dit binnen handbereik te plaatsen. Ben je vergeetachtig? Stel dan een alarm in op je gsm of je computer. Vergeten is zo bijna onmogelijk! Er zijn ook apps te downloaden die je er aan helpen herinneren. (Drink Water Alarm of  water alarm)

Eet zoveel mogelijk puur voedsel

Veel schadelijke stoffen komen je lichaam binnen door het eten van producten met smaak-, kleur- en geurstoffen. Door zo puur mogelijk te eten, vermijd je deze schadelijke stoffen waar het lichaam zich geen raad mee weet. Dus vermijd voedsel met een lange ingrediëntenlijst en eet zowel mogelijk verse producten. Wil je terug naar de basis om zo puur mogelijk te eten, dan is het boekje van Michael Pollan een aanrader om te lezen.

Vegetable stand by Comprock

Bezoekje aan de sauna

Een bezoekje aan de sauna in niet alleen heel ontspannend, het is ook perfect om je lichaam te zuiveren. Door de warmte gaan je poriën open en kan je lichaam de afvalstoffen sneller en gemakkelijker afvoeren. Tevens is een bezoekje aan de sauna ook goed voor de doorbloeding.

Vermijd zoveel mogelijk koffie en alcohol

Dat koffie, alcohol en roken niet bevorderlijk zijn voor je gezondheid, hoeven we niet uit te leggen. Het zijn allemaal stuk voor stuk product die je lichaam verontreinigen en extra belasten. Kun je de weerleiding niet weerstaan, drink dan wel altijd met mate. Probeer te stopen met roken.

Ontspanning

Bij een gezond lichaam hoort ook een gezonde geest! Het is dus belangrijk dat ook je geest gezuiverd worden. Regelmatig een moment van stilte doet wonderen en helpt je tot rust te komen. Ook een wandeling of een bezoekje aan de sauna zijn perfect om te relaxen.

Meditating OutsideBy Relaxing Music’s

Header foto via Flicker Merry Sparrow’s