Eindelijk vakantie! Tijd dus om te ontspannen! Maar dit blijkt in veel gevallen anders uit te pakken dan verwacht! Dit begint al vaak bij het begin van je vakantie. Veel mensen willen geen tijd verliezen en reizen daarom in de avonduren! Daarnaast bestaat er ook een grote kans dat je in een file komt te staan en de lange rijen voor de incheckbalie doen je humeur geen goed.

Eenmaal aangekomen op vakantie ben je doodmoe en heb je zeker een dag of twee nodig om bij te komen! Wil jij dit voorkomen en wil je uitgerust en ontspannen aan je vakantie beginnen? Dan zijn de onderstaande tips zeker de moeit waard om te lezen.

8 tip om vakantiestress te voorkomen

Regel wat je kan regelen zo niet weken als maanden van te voren: inenting voor je huisdier, reispapieren, het dierenpensions, het verzorgen van je planten en post of reistabletjes tegen wagenziekte. Wat het ook kan zijn, wacht niet tot het laatste moment.

Neem minimaal twee dagen voor vertrek vrij. Gebruik deze tijd om uit te rusten en om op je gemak de koffers in te pakken.

Ga je met een gezelschap op reis maak dan van te voren goede afspraken wat jullie samen en wat jullie alleen ondernemen. Als je eenmaal op vakantie bent is de lol snel over als blijkt dat jullie verschillende ideeën hebben over vakantie vieren.

Veel mensen rijden in één ruk naar hun vakantie. Onverantwoord! Het is veel beter om de afstand te verdelen over twee dagen. Boek een hotel voor een overnachting!

Zeker als je lang moet reizen is het raadzaam om voldoende water en wat eten mee te nemen. Je weet immers niet wat je onderweg te wachten staat.

Reis je met kinderen, zorg dan voor wat afleiding van tijd tot tijd. Dit kan in de vorm zijn van een boekje, wat fruit, drinken of stop onderweg voor een ijsje. Hopelijk heb je ze niet nodig, maar zorg voor voldoende plasticzakken om eventueel braaksel in op te vangen.

Ben je eenmaal aangekomen op je vakantieadres? Neem dan de tijd om bij te komen van de reis, te wennen aan het klimaat en het dagritme van de lokale bevolking. Houden deze een siësta, doe dat dan ook. Je bent immers op vakantie.

Maar je kan natuurlijk ook in Nederland op vakantie gaan. Naast dat het ‘lekker dichtbij’ is, telt Nederland ook schitterende vakantieparken! Een van deze heerlijke vakantieadresjes is Hof van Saksen in Drenthe. Een luxe resort dat plezier biedt aan jong en oud. Interesse? Kijk dan hier bij ‘Hof van Saksen‘. Nog twee bruisende vakantieadresjes zijn: het Vennenbos en de Lommerbergen. Voor nog meer ‘fijne dichtbij vakantie tip’, kan je ook kijken op: Lekkerwegtips.nl

Dan misschien wel de belangrijkste tip. Geniet je ben op vakantie. Wij wensen je alvast een fijne vakantie.