Door alle beelden waarmee we dagelijks worden geconfronteerd, worden meisjes, maar ook veel vrouwen erg onzeker over hun eigen lichaam. Steeds meer vrouwen komen gelukkig in opstand! Maar er duiken helaas ook nieuwe onrealistische schoonheidsidealen op. Een van deze nieuwe onrealistische schoonheidsidealen is de ‘Thigh gap’, dit zijn graatmagere bovenbenen met ertussen (het liefst zo groot mogelijke) ‘gap’.

Het nastreven van een ‘thigh gap’ is onrealistisch en kan zware gevolgen hebben voor het lichaam! Omdat je veel moet afvallen, zullen er drastische maatregelingen getroffen moeten worden. Die ook nog heel lang volgehouden moeten worden.

‘De ruimte tussen de dijen is genetische bepaald, dus een kwestie van lichaamsbouw.’

De Amerikaanse fotograaf en regisseur Guy Aroch, heeft als onderdeel van de ‘#DefineBeauty campagne een video gemaakt met de titel “The Magic Gap”. Deze vreselijk bedachte video bevat beelden die de “The Magic Gap ” verheerlijken. De video laat een ziekelijke schoonheid standaard zien met op de achtergrond schitterend zachtroze zonsondergangen. Deze versterken het beeld van verheerlijking alleen nog maar meer!

Hierbij wil ik wel opmerken dat de modellen in deze video, werden gekozen omdat hun lichaam perfect past in deze standaard. Of ze nu deze ‘Thigh gap’ van nature hebben of er heel veel hebben moeten doen weten we niet.

Het probleem van deze video is, dat het weer een onrealistisch schoonheidsideaal verheerlijkt. Dat er altijd weer meisjes en ook vrouwen zijn die dit onrealistisch schoonheidsideaal na zullen streven, met alle gevolgen van dien. De video heeft in Amerika veel kritiek gekregen en heeft voor veel ophef gezorgd!

Bron: nowness.com