Het is vaak onvermijdelijk, dat als je op zoek bent naar een nieuwe baan, je gevraagd wordt naar referenties. Soms staat dit al vermeld in de vacature, dat je een aantal referenties moet opgeven. Maar er kan ook in de loop van de sollicitatieprocedure naar gevraagd worden. Referenties zijn iets waar je gelijk aan het begin van je sollicitatieprocedure aan moeten denken en niet alleen aan het eind, wanneer het je misschien overvalt. Hoe ga je om met het verzoek om referenties en wie kun ze vragen? Belangrijk om te weten is, dat jouw eventuele nieuwe werkgever geen referenties mag opvragen zonder jouw toestemming.

Begin met het maken van een lijst waar alle mogelijke mensen zoals, bedrijven, zakenrelaties, docenten, klanten en verenigingen op staan die je als referenties kunt gebruiken. Daarbij is het belangrijk dat de personen die jou gaan aanbevelen, jou goed kennen en je de juiste mensen kiest, die kunnen verantwoorden en bevestigen dat jij met hen of voor hen hebt gewerkt, je functietitel kennen, kunnen vertellen waarom je ergens bent weggegaan en andere details. Ook is het erg belangrijk dat je weet wat ze zullen zeggen over je (professionele) achtergrond en je prestaties of competenties.

Referenties vragen

Doe je vrijwilligerswerk, overweeg dan om het bestuur of andere leden van de vereniging als persoonlijke referentie te gebruiken. Stel hen wel op de hoogte.

Zodra je een lijst van potentiële referenties hebt opgesteld, neem dan contact op en leg hen de volgende vragen voor:

Vraag eerst om toestemming. Dit kun je met de volgende vragen doen: “Heeft u het gevoel dat u mijn baan goed genoeg kent om een goeie aanbevelingsbrief te schrijven?” of “Denkt u dat u een goede referentie zou zijn?” Op deze manier kun je referenties gemakkelijk weigeren als hij of zij zich er niet goed bij voelt en jij bent er dan zeker van dat degenen die ‘ja’ zeggen enthousiast zijn over je prestaties en een positieve brief zullen schrijven.

Vraag hen ook hoe ze eventueel willen reageren op deze vragen, via de telefoon, persoonlijke of via e-mail.

Heb je toestemming, maak dan een lijstje van waarschijnlijke vragen en bespreek deze met je referenties. Want bijna iedereen kan wel een aanbevelingsbrief schrijven, maar ze moeten natuurlijk wel weten waar ze over gaan schrijven. Biedt daarom jouw referenties ook een up-to-date CV. en informatie over je vaardigheden aan, zodat hij of zij met je recentste persoonlijke informatie bij de hand een brief kan schrijven. Ook is het handig om van te voren een aantal vragen te bespreken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

  • Wat is hun verhouding met jou als kandidaat?
  • Welke positie, verantwoordelijkheden of taken voerde jij uit in hun bedrijf?
  • Waarom werk je er niet meer?
  • Wat zijn jouw sterke punten?
  • Wat zijn jouw zwakste punten?
  • Zullen jouw referenties je opnieuw aannemen of inhuren?

Je kunt ook aan een ex-collega een referentie vragen, deze heeft immers met je samengewerkt, zal jou redelijk goed kennen, kent jouw werkwijze en weet hou je omgaat met anderen collega’s (mensen).

Nog wat extra tips

  • Heb je besloten jouw CV op internet te plaatsen, zet er dan geen referenties bij, omdat je niet weet door wie jouw CV en dus de gegevens van je referenties gelezen wordt.
  • Heb je (goede) referenties, maar wordt er niet om gevraagd en wil je toch laten weten dat je over referenties beschikt, neem dan de volgende zin op in je cv: “Referenties: op aanvraag”.