Je zal het in je leven nooit meer vergeten! Als iemand plotsklaps voor je neus omvalt, als gevolg van een hartstilstand. Natuurlijk snel je te hulp! Maar weet jij wat je moet doen? Natuurlijk bel je direct 112! Maar verder als bellen kom je niet! Want reanimeren, hoe moet dat? Terwijl elke minuut telt, kan jij alleen maar hopen dat de ziekenwagen snel arriveert.

De Hartstichting vindt dit een slechte zaak, wil daarom dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. Daarom is de Hartstichting een petitie gestart voor structureel reanimatieonderwijs op middelbare scholen, zodat kinderen vanaf 14 jaar op school leren reanimeren. Met deze petitie wil de Hartstichting 40.000 steunbetuigingen ophalen, om zo het reanimatieonderwijs op het leesrooster te krijgen.

Om deze petitie kracht bij te zetten, hebben vrijdag 6 juni 3.242 scholieren een poging gedaan om het wereldrecord reanimeren en defibrilleren te verbreken. Dat is gelukt en hebben de scholieren het wereldrecord verbroken! Tijdens deze wereldrecordpoging werden de scholieren, begeleidt door DJ Sandro Silva, die de scholieren ondersteund met opzwepende beats op het ritme van het hart.

Inspiresta staat helemaal achter deze petitie. Want leren reanimeren is helemaal niet moeilijk! Wij hebben de petitie getekend. Teken jij ook? Ga naar hartstichtingpetitie en teken!

Deel dit bericht of het filmpje, laat zien dat je achter reanimeren in het onderwijs staat!

Bekijk het filmpje van de wereldrecordpoging