Wellicht heb je de review gelezen van het boek ‘Oergondisch genieten’? Zelf was ik ook behoorlijk nieuwsgierig geworden naar de recepten. Tussen al deze recepten had ik ook een aantal recepten gezien met pompoen. Deze groente heb ik regelmatig in handen tijdens het boodschappen doen, maar leg deze altijd terug omdat ik niet zo goed weet wat ik hiermee moet. Afgelopen vrijdag heb ik dan toch een pompoen gekocht, om er het recept ‘pompoenschotel’ van te koken uit het boek ‘Oergondisch genieten’.

Ingrediënten pompoenschotel

  • Gehakt (300-400 g)
  • Middelgrote pompoen
  • 1 uit
  • 1 prei
  • Knoflook (kruiden)
  • Zout en peper
  • 3 tl kerrie
  • 4 el olijfolie
  • Eventueel champignons

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij deze daarna in kleine blokje. Was en snij ook de prei en kook deze samen met de pompoen blokjes in 10 tot 15 minuten gaar. Is de pompoen en prei gaar, maak er dan puree van.

pompoen7

Ondertussen snij je de ui en de champignons, die je daarna fruit in een droge pan, daarna voeg je naar smaak olijfolie, kerrie en knoflook toe. Na enkele minuutjes voeg je ook het gehakt toe en bak deze rul gaar. Maak het mengsel op smaak met peper en zout.

Vul een overschaal met het warme gehaktmengsel met hierboven op de puree van pompoen en prei. Schuif de schotel in de oven tot het bovenste laagje lichtbruin is. Klaar is de pompoenschotel!

Smaak van de pompoenschotel

Persoonlijk vind ik de pompoenschotel zachter van smaak, dan wanneer je gebruik zou maken van aardappel. Daarnaast is de pompoenschotel ook lichter verteerbaar. Voor herhaling vatbaar dus!

Het recept is dus vrij eenvoudig te bereiden en de meest mensen hebben de benodigdheden in huis. Op de pompoen na dan! Het recept is overigens te vinden op pagina 159 van het boek.