Perfect zijn bestaat niet en dat is maar goed ook! Als je het op zoek wat nu de betekenis van perfect is. krijgt de onderstaande uitleg.

  • Geheel, zonder enig gebrek
  • Volmaakt, volkomen, geheel.
  • Zo goed als het maar kan, zonder fouten
  • Volmaakt geheel, voltooid uitmuntend, uitstekend

Maar wie bepaalt deze eventuele perfectie? Zijn hier dan richtlijnen voor? Gelukkig zijn er geen regels voor perfectie! Volgens mij bestaat perfectie ook helemaal niet! Het wordt enkel zo ervaren en dat is ook nog eens voor iedereen anders!

Neem nu het voorbeeld van Beyoncé en H&M. Beyoncé die voor H&M kleding aanprijst is woest op het Hennes & Mauritz omdat ze op de campagne foto’s de mooie rondingen van Beyoncé hebben geretoucheerd.

En terecht vinden wij! Maar wie bepaalt dat deze rondingen lelijk of storend zijn? Vinden ze bij H&M Beyoncé niet perfect genoeg? Wie bepaalt dat dan! Ik ben juist blij dat er nu eindelijk een vrouw wordt gebruikt die de normale vrouwelijke rondingen heeft! Vele met mij denk ik!

Wat ik hiermee eigenlijk wil zeggen is dat perfectie niet bestaat! Je zou ook niet moeten streven naar een perfect leven of een perfect lichaam. Dat bestaat gewoon weg niet! Je leven zouden zeer vermoeiend worden!

Maar geniet en leef het leven ten volle uit, zorg goed voor jezelf en je naasten. Maak plezier en leer van je fouten. Probeer niet perfect te zijn, maar gewoon een goed voorbeeld voor iedereen. Ben blij met wie je bent en spiegel je niet aan andere!