Ik heb er al een blog post over geschreven ‘een eigen moestuin’ door dit artikel ben ikzelf ook nieuwsgierig geworden naar de voordelen van een eigen moestuin. Hierbij gaat het mij niet direct om de eventuele besparing die het oplevert, maar gaat het mij meer om het feit dat ik dan elke dag verse groente kan oogsten uit mijn eigen moestuin. Daarnaast zien mijn kinderen hoe groentes groeien (dus niet in de supermarkt)

Aangezien we beschikken over een tuin was het niet heel moeilijk om een moestuin aan te leggen. Na wat rond gekeken te hebben op internet, kwam ik tot de conclusie dat we het beste een moestuin konden maken in een houten frame.

Benodigdheden houten frame

  • 4 houten plakken van 150 lang en 15 cm hoog (men adviseert 20 cm. diepte, maar deze planken waren niet verkrijgbaar. Om toch tot deze diepte komen hebben we de bodem wat uitgediept door de graszode te verwijderen)
  • 4 hoekpaaltjes (8 schroefjes)
  • Worteldoek
  • Bemeste tuinaarde, tuincompost en turfstrooisel (alle drie mixen) In totaal hadden we halve kuub aarde nodig (afmetingen houtenframe 150 x 20 cm)
  • Kosten voor het bovenstaande materiaal waren € 70,- euro.

Het maken van het houten frame spreek voor zich. (zie foto’s) in één van de volgden blog posts ga ik dieper in op mijn zaaiplan.

Materiaal voor het houten frame

Het uitdiepen van het houten frame

Het houten frame met worteldoek en het mixen van: bemeste tuinaarde, compost en tuin turf.

houtenbak-moestuin

Na zo’n anderhalf uur werk was het houten frame met potgrond klaar om in gezaaid te worden.