Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik verlang zo langzamerhand wel maar de lente. Na deze koude winter, waarbij we de zon niet zo heel veel hebben gezien, wacht in vol ongeduld op de eerste zonnestralen!

De eerst teken dat de lente er aan zit te komen zijn de kleurrijke bloemetjes die dapper uit de koude grond te voorschijn komen. Het gras krijgt weer kleur, dartelen de lammetjes door de wei en zorgt de bloesem voor een heerlijke geur! Voor mij allemaal kleine geluksmomentjes. Ik niet wachten!

Kleine geluksmomentjes van de lente

Crocus
Kleurige crocussen, in groepjes verspreid door de tuin, horen helemaal bij het voorjaar. Ook leuk in een mandje op de tuintafel of bij de voordeur.

Crocusby NedraI

Zonnestralen.
De zonnestralen waarmee je s ’morgens ontwaakt, zodat je zin hebt in de dag.

via weheartit.com

Bloesem
Kleurrijk en heerlijk geurend

blossomby Micmol

Lammetjes
Het zien van lammetjes in de weide is een teken dat het lente is.

Clingendael Park - Denhaag by Marianne de Wit

Tulpen
Tulpen, altijd kleurrijke. Natuurlijk mag een bezoek je aan de Keukenhof niet ontbreken. Maak er een leuk uitje van en boek een Keukenhof arrangement.

Tulpenby Helmchenx

Narcissen
Het gras nog in de winterslaap, de bomen zijn nog kaal en de narcissen staan al te stralen.

Daffodilby Freefotouk

Lente in het Hallerbos
Leuk lente uitjes is een bezoek aan het Hallerbos (bij Brussel) want in april gebeurd er iets unieks. Dan toveren bloeiende wilde hyacinten een oogverblindend paars tapijt in dit bos. Prachtig om te zien!

Het Hallerbosby Rita Willaert

Header foto via flickr. by Daniel Bentley