Eindelijk was het afgelopen week zomer en zoals het er nu maar uitziet zal dit fijne warme weer ook doorzetten. Eindelijk kunnen we de zomer jurkjes en de korte broek aan! Dol gelukkig trek je ’s morgens een vrolijk zomer jurkje aan!

Tot dat je voor de spiegel staat en je met de neus op te feiten wordt gedrukt dat je benen nog spierwit zijn! Maar goed, dat kan ook niet anders. Want net als de rest van Nederland hebben ook jouw benen de afgelopen maand geen zon gezien! Je denkt bij jezelf ‘jammer dan’ en gaat vrolijk de deur uit!

Maar zodra je de deur uit bent krijg je direct opmerkingen zoals ‘Melkflessen’ of ‘Au, je verblind me!’ naar je hoofd geslingerd! Maar waar bemoeien deze mensen zich mee! Het is toch ronduit belachelijk dat mensen er van uit gaan dat elke vrouw bij de eerste de beste zonnestraal bruine benen heeft!

Ben je dat verplicht om regelmatig een zonnebank kuur te volgen? Of moet je aan de slag met zelfbruiner die op absoluut niet werken zoals ze beloven. Terwijl het langzamerhand wel bekend is, dat al die zon helemaal niet zo gezond is voor je huid!

Ik zal niet ontkennen dat bruinen benen beste mooi zijn onder een zomers jurkje! Maak kom op mensen, er zijn ook voldoende vrouwen die absoluut geen zin hebben in als dat gedoe met zelfbruiner en geen zin en tijd hebben om uren op de zonnebank te liggen. Daarnaast zijn er ook nog eens vrouwen die hoe lang ze ook bakken in de zon, niet bruin worden. Maar wel rood!

Dus laten we stopen om bruine benen als een schoonheidsideaal te zien! Een lichte huid is ook mooi! Daarom zeg ik, laat zien die benen: dik, dun, wit of bruin. Jouw benen zijn mooi en je hoeft ze niet verstoppen!