Boodschappen doen, sporten want je wil er goed uit blijven, schoonmaken, een uitgebreide maaltijd koken en daarna Facebook checken en waar nodig reageren. Je zorgen dat je kinderen er piek fijn op staan, op school springen je af en toe bij en dan wil je ook nog eens zelf carrière maken. Je wil tenslotte wat bereiken in je leven!

Maar van wie moet jij zoveel? Waarschijnlijk van jezelf! Kan jij je eigen verwachtingen wel waar maken? Wordt het misschien niet eens tijd om van een aantal moetjes af te komen? Want al je eigen verwachtingen en moetjes leveren je waarschijnlijk een hoop stress op!

Maar hoe kom je van al je moetjes af? Nu zo!

Schijf al je moetjes op!
Ga zitten er schrijf alles op wat jij van jezelf moet! Grote kans dat je hier enorm van schrikt!

Durf te schrappen
Nu je opgeschreven hebt wat je allemaal van jezelf moet, krijg je een goed beeld van al je eigen moetjes en kun je gaan schrappen! Maakt duidelijke keuzes van wat je wel en niet meer wil! Stel hierbij jezelf de vraag waarom wil ik dit! Wil ik dit zelf of moet je dat van mezelf omdat andere dat van mij verwachten?

Vaak moet je dingen van jezelf omdat andere mensen dit van je verwachten! Je huis moet schoon en opgeruimd zijn, omdat vrienden en familie dan kunnen zien dat je alles onder controle hebt. Je maak lange dagen, op indruk te maken op je baas!

Je staat elke dag te strijken en kookt elke dag een uitgebreide maaltijd voor je man en kinderen, want je wilt immers dat ze jou zien als een goede en zorgzame moeder. Om je betrokkenheid te tonen en je online contacten te onderhouden zit je ook nog eens elke avond op Facebook of aan de telefoon.

Doodmoe plof je op bed en wil nog maar één ding slapen! Maar van wie moest jij al die dingen die je zoveel stress op hebben geleverd? Vergeet wat andere van je verwachten, trek je eigen plan en doe waar jij je lekker bij voelt! Wat anderen hiervan denken, moeten ze lekker zelf weten!

solitudeBy Jhoc

Luister naar jezelf!

Als je luister naar jezelf en je laat een aantal moetjes vallen, zal dit voelen als een hele opluchting! Natuurlijk zal je moeten koken, maar moet dat elke dag heel uit gebreid? Moet je huis altijd schoon en op geruimd zijn? Natuurlijk niet! Dit heeft niet te maken met alles onder controle te hebben! Hoe gezellig is het als jij elke dag op je kinderen moet mopperen om hun spullen op te ruimen? Een dagje of zelfs een week zonder Facebook is geen enkel probleem. (zie: Leven zonder Facebook)

Schrap alle dingen die jij doet voor buitenwereld en je leven zal een heel stuk relaxer verlopen! Ook zal je zien dat het je tijd oplevert, tijd om echte leuke dingen te ondernemen! Dingen waarvan jij positieve energie krijgt!