Veel aanstaande moeders zouden waarschijnlijk graag borstvoeding geven, maar haken af door de maatschappelijke discussie of ‘borstvoeding in het openbaar wel gepast is’. Je herinneren je misschien nog wel het voorval, dat een vrouw uit sterrenrestaurant Niven is gezet, omdat ze borstvoeding gaf.

Het zijn vooral dit soort voorvallen waarop aanstaande moeders, bij voorbaat al kiezen voor flesvoeding. Jammer, want borstvoeding is echt het beste voor een pasgeborenen! Ook in Amerika is borstvoeding in het openbaar vaak een onderwerp tot discussie. Ook de Amerikaanse blogger Mama Bean gaf onlangs haar mening.

“‘Als we zo doorgaan om borstvoeding te behandelen als een geheime kunst, die alleen is voorbehouden voor achterkamertjes, dan blijft het een taboe. Terwijl de tijd verstrijkt, gaat het verloren, waardoor er ook door toekomstige moeders niet over wordt gesproken.”

Het commentaar van Mama Bean kwam op het juiste moment, wat het Russische supermodel Natalia Vodianova deelde op Instagram een foto waarop zij borstvoeding gaaf aan haar zoon Maxim. Niet om bij te dragen aan de discussie over borstvoeding, maar als verjaardagcadeau voor haar man. Zoon Maxim is namelijk hun eerst kindje samen. De foto is schitterend, hierop is een bijzonder moment vastgelegd tussen moeder en zoon.

Toen deze foto werd geplaatst op The Huffington Post, leverde dit reacties van vreugde en frustratie op. Wat vind jij van deze maatschappelijk discussie? Vind je borstvoeding in het openbaar prima? Of heb jij er ook moeite mee?