Waargebeurde films of films die dichtbij de echte realiteit komen zijn het meest inspireren. Wellicht dat dit komt omdat we ons met bepaalde rollen kunnen identificeren of omdat we zelf met deze vragen, verwachtingen of problemen worstelen. Daarnaast kan een inspirerende film ook nieuwe inzichten geven, niet verwonderlijk dat er dus heel wat inspirerende film op de markt zijn,  hieronder enkele suggesties.

Beat The Drum

Film over de wees jonge Musa die zijn ouders heeft verloren aan de voor hem mysterieuze ziekte aids. Hij reis naar Johannesburg in de hoop daar geld te verdienen en zijn oom te vinden. Maar al snel wordt hij geconfronteerd met de realiteit van het leven.

Billy Elliot

Een mijnwerkers zoon kiest niet voor boksen naar voor ballet. Tot ongenoegen van zijn familie die ballet niets vinden voor mannen. Een bijzondere film die gaat over doorzettingsvermogen en begrip!

Freedom Writers

Waargebeurd verhaal over jongeren in een achterstandswijk die opgroeien tussen rassenhaat en schietpartijen. De jonge lerares Erin Gruwell wordt geconfronteerd met de problemen van deze jongeren en probeert deze jongeren weer op het goede pad te krijgen.

Kinky Boots

Vermakelijke film over inspiratie en acceptatie en gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Om het familie bedrijf van de ondergang te reden, vraag Charlie Price de travestiet Lola om hulp. Wat de nodige hilarische momenten oplevert.

Pay it forward

Gebaseerd op een boek van Catherine Ryan Hyde. Een ontroerend verhaal dat gaat over het verlenen van een gunst aan elkaar, zonder dat die persoon daar geld voor wil. Het enige wat deze persoon hiervoor moet doen, is ook weer een gunst verlenen aan iemand anders.

De Pay It Forward Foundation is een bestaande organisatie, die is opgericht in 2000, mede door het boek, Catherine Ryan Hyde, voor het uitdragen van het simpele PIF-principe en op die manier mensen bewust wil maken van de essentie van sociale verbondenheid in onze samenleving.

The Pursuit of Happyness

Een schitterend en ontroerend verhaal over een vader die ondanks alle tegenslagen door het sterke geloof in zichzelf en de liefde van zijn zoon, vecht voor een betere toekomst. Dat de film een waargebeurd verhaal is, maakt het nog ontroerender.

127 hours

Het waargebeurde verhaal van Aron Ralston (James Franco), die tijdens een bergbeklimming met zijn arm klem komt te zitten tussen een rots. In de dagen die volgen schiet zijn hele leven aan hem voorbij!

Into the wild

Een prachtige maar tevens ook aangrijpen de film, die je laat zien waar het in het leven om draait. Het is een waargebeurd verhaal dat zich grote deels afspeel in de ruige gebieden van Alaska met geen ‘Happy End’.

Mis je een inspirerende film? Laat het dan eventjes weten, dan plaatsen wij deze film ook op de lijst!