Wat zou het toch gemakkelijk zijn als je elke dag inspiratie te over zou hebben! Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd! Maar er zijn wel een aantal manieren om je inspiratie te prikkelen. Wij willen inspiratie als volgt omschrijven;

Inspiratie is iets oproepen uit je innerlijk. Het gaat ook over het uitzoeken van wat je drijft en wat je passie is, deze passie is je dagelijkse brandstof. Maar het gaat ook om het tot je nemen van informatie, verbanden te legen en hiermee de wereld te verrijken.

Zoek je passie!

Waar wordt jij heel blij van? Wat heeft je volle interesse en waar kan jij uren mee bezig zijn zonder op de klok te kijken? Dat is je passie! Kan je deze vraag niet beantwoorden niet getreurd je bent niet de enige. De meeste mensen raken zo verstrikt in het dagelijks leven dat ze hun passie verliezen.

Een van de manieren om weer achter je passie te komen is om op zoek te gaan aan de momenten waarvan jij vrolijk werd en een energie boost kreeg van die dingen die je toen ondernam. Een goed begin kan ook door zijn door een test te doen op 123test.

Ontspan

Inspiratie of goede ideeën schieten je vaak te binnen op de meest vreemde plaatsen. Als je aan het wandelen bent, sporten, onder de douche staat, ja zelfs als je op een terrasje zit met vriendinnen. Dit komt doordat je ontspannen bent en jij je innerlijk de ruimte geeft. De ruimte die het nodig heeft om verbanden te legen en met oplossingen te komen voor je probleem.

Sta open voor nieuwe dingen

Goede ideeën ontstaan vaak wanneer twee verschillende factoren gecombineerd worden. Dus ogen open en kijk goed om je heen. Mooie, unieke en inspirerende dingen gebeuren constant. Zorg dat je ze ziet!

Geen angst

Laat angst varen in je zoektocht naar inspiratie. Of zoals Columbus ooit zie, ‘Omarm je innerlijke gevoel van avontuur en zien waar het je naartoe leidt’.

Natuurlijk kan het soms een beetje eng worden tijdens je zoektocht naar inspiratie. Je gaat immers op zoek en zal hierbij uit je comfort zone moeten stappen. Maar ben niet bang en geniet van al je nieuwe ervaringen, ooit zullen deze van pas komen.

Blijf nieuwsgierig en denk buiten de gebaande paden

Ben bereid om te kijken, te luister of te lezen dan wat je anders zou doen. Lees over dingen of onderwerpen waar je niet zo veel over weet, knoop eens een gesprek aan met mensen waar je niet mee zou praten en ga zo maar door! Je zult merken dat dit je wereld en ook kennis vergroten.