Duurzaam is helemaal hot! Veel bedrijven springen hier op in en beweren dat ze ook duurzame producten produceren! Maar is dit ook waar? Hoe duurzaam zijn ze in werkelijkheid? Voor consumenten is het vrij lastig om dit te controleren en moet je dus maar aannemen dat bedrijven de waarheid spreken.

Een goede optie is om te kiezen voor producten met EKO logo, dit zijn producten die biologisch zijn geproduceerd en waar diervriendelijkheid, milieu, klimaat en of eerlijke handel een zeer belangrijke rol spelen. Bedrijven en/of producten die het EKO keurmerk dragen, staan onder controle van de onafhankelijke organisatie Skal.

Het aanbod aan EKO producten groeit nog steeds, maar in veel gevallen is de keuze zeer beperkt. Om je door deze beperkte keuze te beperken tot slechts enkele merken is vaak moeilijk!

Het zou dus handig zijn om te weten welke niet EKO merken duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Zo dachten Niels Oskam er ook over en richtte rankabrand op, een website die veel merken met elkaar vergelijkt op het gebied van duurzaamheid. Met als resultaat een overzichtelijk website die merken per segment met elkaar vergelijkt. Merken worden aan de hand van milieubeleid, CO2 uitstoot en arbeidsomstandigheden met elkaar vergeleken en krijgen hiervoor een duurzaamheid cijfer.

Ik vind het een goed initiatief, want vaak is het ook een stukje onwetendheid. Als je zou weten welke merken duurzaam- en milieuvriendelijk werken, dan zou dat je keuze in veel gevallen vergemakkelijken. Of wat denk jij?

Bezoek hier rankabrand en kijk hoe je favoriete merk scoort op het gebied van duurzaamheid!