De zogenaamde “spitsuur jaren” zijn voorbij, de kinderen gaan naar de basisschool en zitten niet altijd te wachten op de bemoeienis van jou. Wat dan? Ga je weer fulltime of parttime werken? Maar wat zijn jouw kansen op de arbeidsmarkt, zul jij je afvragen? Want je beschikt niet over recente werkervaring en moet concurreren met kandidaten die niet met een onderbreking in hun CV zitten. Zeker als je er een paar jaar tussenuit bent geweest. Maak je niet ongerust: Je bent niet de enige!

Natuur zijn het niet alleen maar vervelende punten, waar jij als herintredende vrouw met te maken krijgt. Op de eerste plaats heb jij redelijk recente werkervaring opgedaan, variërend van één tot soms twintig jaar en daarmee kun je zonder veel moeite instromen in het midden- en kleinbedrijf. Vrouwen die er langer uit zijn, brengen vaak een flinke dosis levenservaring met zich mee. Dat is voor veel functies een belangrijke toegevoegde waarde en je kinderen vragen dan minder aandacht, omdat ze vaak al wat ouder en dus zelfstandiger zijn.

Daarbij is de motivatie zeer hoog, omdat het een bewuste keuze is om te gaan werken en ben je stressbestendig, omdat jij de manager bent van een druk gezin. Je bent leergierig, anders was je wel thuis gebleven en je hebt ondertussen wel aangetoond, dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en je aandacht kunt verdelen over meerdere personen tegelijk. Daarnaast is het aannemelijk dat herintreders niet snel opnieuw zwanger worden en die kans is bij een jongere sollicitante groter.

Tip bij het solliciteren

HerintredenWordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, toon aan dat je de juiste capaciteiten bezit om het werk uitstekend te doen en wijs op de diverse werkzaamheden die je eventueel hebt gedaan naast het opvoeden van je kinderen, zoals administratief verenigingswerk, op school inspringen als hulpjuf of vrijwilligerswerk. Voeg hieraan toe: ‘Mijn carrière heb ik altijd erg belangrijk gevonden. Mijn kinderen vond ik nog belangrijker. Ik heb ervoor gekozen om enkele jaren fulltime moeder te zijn. Maar na enkele jaren van afwezigheid op de arbeidsmarkt ben ik des te gemotiveerder om de draad weer op te pakken.

Vaak wordt er ook gezegd dat je te hoog gekwalificeerd bent, maar dit is ook de code voor “je bent te oud”. Loop dan niet weg, maar zeg: ” Ik ben wijs genoeg om niets achterna te jagen, wat me zal gaan vervelen. Ik heb me echt verdiept in deze baan en omdat ik meer gekwalificeerd ben dan de gemiddelde kandidaat, krijgt u meer waar voor uw geld en kan ik onmiddellijk mijn bijdrage aan het bedrijf leveren.

Omscholing of een eigen bedrijf? Niet dromen maar doen!

Als herintreder kun je natuurlijk je oude beroep weer oppakken. In sommige gevallen heb je bijscholing nodig om gekwalificeerd aan de slag te gaan. Maar het kan ook hét moment zijn voor omscholing naar een ander beroep, of wellicht wil je een eigen bedrijf op zetten? Of wil je opnieuw gaan studeren?

Ben realistisch over je salaris

Misschien wil je € 1250,- verdienen per maand, maar wordt je slechts € 1000, – aangeboden. Weiger je dan deze baan? Of stem je in en ga je na een tijd opnieuw onderhandelen, als jij jezelf bewezen hebt? Je kunt deze nieuwe baan ook als springplank gebruiken. Je doet recente werkervaring op en kunt wellicht een cursus volgen. Zo bouw je weer een recente werkgeschiedenis op.

Leg de nadruk op vertrouwen

Leg je nadruk op vertrouwen niet op kritiek en bitterheid. Jouw houding is vaak belangrijker dan je vaardigheden. Zeker als je een minder leuke, of moeilijke tijd achter de rug hebt zoals een scheiding. Wat geen enkele werkgever wil horen, is dat jij bitter bent en dit dus meebrengt naar het werk. Toon ook geen enkele financiële wanhoop, als die er zou zijn. Concentreer je dus niet op jouw eventuele negatieve redenen, maar benadruk jou positieve punten. ” Na enkele jaren van fulltime moederschap, ben ik des te gemotiveerder, om de draad weer op te pakken”.

Weet wat je wilt

Heb je jouw droombaan gevonden en maak je een goed kans? Let dan wel op met eisen stellen, probeer eerst jou kansen in te schatten. Want als je eerst hebt verteld dat je na enkele jaren van fulltime moederschap, des te gemotiveerder bent om de draad weer op te pakken, kun je vervolgens je potentiële werkgever niet vertellen dat je tijdbeperkingen hebt. Zoals bijvoorbeeld: “Ik kan op maandag maar tot vier uur werken en op vrijdagmiddag heb ik vrij nodig”. Dan heb je kans, dat je de zorgen voedt die je werkgever al had: Je bent moeder en moet dus voor de kinderen zorgen. Denk op lange termijn! Wanneer jij jou waarde voor het bedrijf bewezen hebt, kunnen werkgevers toeschietelijker zijn en wellicht met je meedenken.

Herintreden: Spijker je kennis bij

Als herintreder kun je natuurlijk je oude beroep weer oppakken. In sommige gevallen heb je bijscholing nodig om gekwalificeerd aan de slag te gaan. Vooral in de zorg wordt hier veel aandacht aan besteed. Bijvoorbeeld apothekersassistenten met een diploma kunnen een opfriscursus herintreders volgen. Het doel van de cursus is het oriënteren op het werken in de hedendaagse apotheek en het opfrissen van kennis op het gebied van receptafhandeling. De cursus bestaat uit acht zelfstudie-modulen en een bijeenkomst van twee dagdelen.

Is je oude diploma vergelijkbaar met de diploma’s van nu? Op de website van de Calibris vind je van een groot aantal diploma’s een vergelijking met de huidige kwalificaties.

Opnieuw naar school

Weet je wat je wil, kijk dan welke vaardigheden, diploma’s of cursussen vereist zijn. Kun jij ze niet compenseren, volg dan een cursus of kruip terug de schoolbanken in en dat hoeft echt niet voltijds! Op diverse scholen door heel Nederland kun je ook ‘opleidingen in deeltijdvariant volgen. Je diploma heeft dezelfde waarde als bij een voltijds studie en je komt vaak in contact mensen van jouw leeftijd, die vaak ook iets anders willen. Bedenk wel dat dit geen korte termijn planning is. De opleidingen duren net zo lang als een voltijds studie, afhankelijk van je keuze kan dit 2 tot 4 jaar zijn. Een goede combinatie kan zijn: parttime baan met hierlangs een studie (kijk hier voor parttime vacatures)

Uitzendbureau

Bent je er een tijdje uit geweest, maar wil je nu weer aan het werk? Maar je niet weet precies wat je wilt, of waar je moet beginnen, overweeg dan eens om een tijdje via het uitzendbureau te gaan werken. Je kunt in een aantal periodes in diverse sectoren aan de slag gaan, totdat je weet wat je wilt. Bevalt een baan je helemaal niet, dan kun je makkelijk overstappen naar een andere baan. Op deze manier doe je ook veel werkervaring op en bouw je recente werkervaring op, die je later weer in je voordeel kunt gebruiken.

Ziektewet

Als je vanuit de WAO, de ziektewet of de WW reïntegreert, kun je bij je uitkeringsinstantie vragen om een re-integratietraject. Je krijgt dan een budget, waarvoor je scholing kunt volgen, en waarbij je begeleiding krijgt.

Heb jij ervaring met herintreden, goede tips of wat je wel en niet moet doen? Deel het dan met de bezoekers van Inspiresta of schrijf een aanvulling.