Zonder dat we het weten hebben kleuren een grote invloed op onze emoties en stemmingen. Elke marketeer speel hier dan ook slim op in! Denk maar eens aan de aanbiedingen in de supermarkt, deze hebben vrijwel altijd een rode kleur. Rood is een krachtige kleur die zeer geschikt is om zaken te benadrukken. Kleuren spelen in op onze emoties en kunnen binnen anderhalve minuut een positieve of negatieve reactie op roepen.

Rood

Rood is een krachtige en een vrolijke kleur, maar ook een kleur die aandacht vraagt en wijst op gevaar. Het is dus geen toeval dat we stoppen voor het rode stoplicht. Maar rood is ook de kleur van de liefde en romantiek. Rood is dus een kleur die verschillende emoties kan op roepen.

Rood staat voor: actie, dynamiek, romantiek, liefde, energie, kracht, gevaar.

Oranje

Oranje staat voor alles wat Hollands is. Het is een positieve kleur die kracht uitstraalt en ons vrolijk maakt. Van de kleur oranje krijg je een goed humeur! Geen goede zin vandaag trek dan een oranje shirtje aan en je krijgt weer een goed humeur!

Oranje staat voor: Puur Hollands, feestelijk, vreugde, inspirerend, positief.

Het is (weer) tijd voor OranjeBy Charles Fred

Geel

Van de kleur geel krijg je zin in het leven! De kleur dankt zijn vrolijkheid door de associatie met de zon en de paasbloemen die de lente aankondigen. Maar geel is ook een kleur die er uit springt, trek maar een geel shirtje aan en je vriendinnen hebben je zo gezien!

Geel staat voor: verwarmend, stimulatie, helderheid, vrolijk, opgewektheid, speels, energie.

Groen

Groen is een kleur die voor onze oog heel natuurlijk is. Het is een kleur die rust en veiligheid uitstraalt. Maar groen is ook de kleur van nieuwe leven. Heb je een drukke dag op het werk gehad? Trek dan de natuur in en je komt helemaal tot rust.

Groen staat voor: balans, rust, ontspanning kalmte, vrede, natuur.

Forest roadBy Buksy4free

Blauw

De kleur blauw is de meest kalmerende kleur door de associatie met het hemelse en oceanische karakter. De kleur staat ook voor vrede en blauw is ook een veelgenoemde lievelingskleur. In combinatie met andere kleuren past blauw bijna overal bij. Lichtblauw is de kleur voor creatieve en gevoelige mensen. Donkerblauw is de kleur voor intelligentie en onafhankelijkheid. Blauw is ook een zakelijke, technisch en formele kleur die door veel bedrijven wordt gebruikt.

Blauw staat voor: rust, fris, vrede, zakelijk, stabiliteit, betrouwbaar, kou en helderheid.

The sky and a treeBy Swisscan

Roze

De kleur roze is een typisch vrouwen kleur. Een zachte kleur die je meeneemt naar de wereld van elfjes en prinsessen en van zoete lekkernijen. Mannen zien niets in deze kleur en zullen deze dan ook vermijden! Uitzondering hierop is de romantiek en menig man zal toch af en toe gebruik moeten maken van de kracht van een roze roos.

Roze staat voor: lief, zacht, onschuld, romantiek.

Cupcakes for Pink Shirt Day Feb 23By Miss604

Header foto by Carsten