Voel jij je niet altijd even goed over jezelf. Realiseer je dan, dat je elke dag opnieuw nieuwe kans krijgt om dingen te veranderen in je leven.

1. Doe wat jezelf leuk vind! Cijfer je niet weg voor wie dan ook! Het is jouw leven en dat kun je maar een keer leven.

2. Vertrouw op jezelf. Geloof in je innerlijke kracht, op veel vragen zal je vroeg of laat zelf een antwoord vinden. Geef jezelf een beetje tijd en heb geduld, je bent slim genoeg om erachter te komen wat je moet doen.

Note to Self: "Just trust yourself, then you will know how to live." ~ Goethe By SweetOnVeg

3. Omarm je leven. De wereld is er niet op uit om jouw dwars te liggen of om het je moeilijk te maken. Leer om je te richten op alle positieve en mooie dingen in je leven. Of wijzig je koers, zodat zich andere mogelijkheden en perspectieven aandienen.

4. Let op je gedachten. Hou je eventuele negatieve gedachten onder controle. Altijd 100 procent positief denken zal niet lukken. Maar sta open voor alle mooie momenten die je een goed gevoel geven. Een goede hulpmiddel kan hierbij het dankbaarheidsdagboek zijn.

5. Zoek je eigen innerlijke kracht. Geloof in je eigen kracht in moeilijk momenten. Put kracht uit andere moeilijke momenten, die je ook hebt overleefd.

Sunset By David bringle

6. Verander mee. Je hoeft niet te blijven zoals je nu bent, als je niet helemaal tevreden bent met jezelf! Het leven verandert voortdurend, dus waarom zou je niet mee veranderen? Een goede manier om te beginnen is om te stoppen met die dingen die je niet prettig vindt van jezelf.

7. Wilt je niet te veel? Iedereen wil alles uit zijn leven halen! Maar van tijd tot tijd een beetjes gas terug nemen kan geen kwaad. (lees: slow down! Focus op ‘vertragen’)

8. Erkennen dat teleurstelling onderdeel is van het leven. Zelfs de meest succesvolle mensen hebben te maken met teleurstelling, maar ze zijn doorgegaan en hebben geleerd van hun teleurstelling. (lees: tien principes van succes)

Foto via weheartit