We hebben het al eens over het boek ‘Back to the basics’ van Michael Pollan gehad, waarin deze Amerikaanse journalist op een heldere en eenvoudige wijze uitleg hoe je gezonder kan eten. Een leerzaam boekje, alleen miste ik de recepten. Maar een tijdje terug viel mijn oog op het boek ‘Oergondisch genieten’ een Nederlandstalig boek vol met recepten, gebaseerd op de het Paleodieet (oervoeding).

Net als Michael Pollan wordt in dit boek duidelijk dat je veel groente moeten eten en je zoveel mogelijk e-nummers en andere kunstmatige toevoegingen moet vermijden.

In het boek ‘Oergondisch genieten’ gaan de schrijfsters Ria Penders en Yvonne van Stigt in op wat oervoeding inhoud en besteden ze aandacht aan de gezondheidsproblemen van deze tijd, die vaak een relatie hebben met ons (ongezond) voedingspatroon.

Daarnaast staat het boek bomvol met duidelijke recepten (meer dan 250) die mooi in beeld zijn gebracht door middel van foto’s. Van ontbijt tot lunchrecepten met vis, vlees en vegetarisch, gevolgd door soepen en seizoenrecepten.

Het principe van ‘Oergondisch genieten’

Waar het in het boek om draait: eet zoveel verse groente, fruit, noten, vis, vlees en eieren en vermijd zoveel mogelijk bewerkte koolhydraten, suiker, zuivel, peulvruchten, granen en groente afkomstig van de nachtschadefamilie (tomaat, aardappelen, paprika) Uiteraard geen e-nummers of andere kunstmatige troep. Of zoals Michael Pollan het omschrijft ‘vermijd voeding met lange ingrediëntenlijsten’.

De recepten variëren van heel simpel tot wat ingewikkelder. Daarnaast geven de schrijfster ook tips bij de recepten zelf over de ingrediënten. Wil jij je ook verdiepen in oervoeding of wil je meer weten hoe je op een eenvoudige wijze gezond kan eten, dan is dit boek zeker een aanrader! Boek is te bestellen via BOL.com (kosten € 29,95)

oergondisch-genieten-2