Het idee achter de duobaan, is dat twee mensen die ieder parttime werken verantwoordelijk zijn voor de resultaten die behoren bij één functie. Je vormen samen een klein team in het bedrijf of organisatie. Op deze wijze kunnen bedrijven ruimte creëren voor werknemers die graag parttime willen werken om bijvoorbeeld voor hun opgroeiende kinderen te zorgen. Maar hoe werkt dat nu in de praktijk een duobaan? Wij hebben de belangrijkste punten voor jou op een rij gezet.

Wat is het voordeel voor jou als werkneemster?

Op deze wijze kun je een balans in je leven creëren, waarbij jij jouw kennis en vaardigheden ‘op peil houdt’, met behoud van de status van je beroep.

Wat is het voordeel voor een werkgever?

Er zijn diverse voordelen, hier de belangrijkste:

  • De beschikking over twee maal zoveel kennis en vaardigheden voor de prijs van een ‘full time’ werknemer.
  • Het is een hulpmiddel om meer diversiteit in het bedrijf of organisatie te bewerkstelligen.
  • Kan de productiviteit verhogen, want een duobaner is minder uren aanwezig dan een fulltimer, maar moet effectief werken om productiepeil te realiseren.
  • Een duobaan is een mogelijkheid om oudere werknemers gemotiveerd aan het werk te houden.

Het komt er in feite op neer dat een werkgever voor een kleine meerprijs profiteert van de kennis en ervaring van twee personen.

Is iedere functie geschikt voor een duobaan?

Helaas is niet elke baan of functie geschikt voor een Duobaan. Dit is vaak afhankelijk van de organisatie- en functiekenmerken.

Is iedere persoon geschikt voor een duobaan?

Niet iedereen is geschikt voor een duobaan. Zo kun je wel geschikt zijn is voor een bepaalde functie, maar niet geschikt zijn, om deze functie in een duobaan uit te oefenen. Belangrijk is om te beschikken over voldoende vak- en zelfkennis, prestatiegericht te zijn en bereid om succes en falen te delen.

Is een duobaan duurder dan bijvoorbeeld een full timer?

In het salaris is er geen verschil. De extra kosten zitten vooral in de overhead kosten, alles moet tweemaal. Daarnaast worden vakantiedagen, pensioenregelingen en ziekteverlof afgedragen op basis van het aantal gewerkte uren en maakt het niet uit of iemand een baan deelt. Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen die een baan delen minder vaak ziek zijn en productiever zijn. Waarschijnlijk komt dit omdat mensen met een duobaan minder werkdruk ervaren, minder gestrest zijn en meer tijd hebben voor hun privé leven.

Welke negatieve en positieve consequenties zitten er aan een duobaan?

Positief: Door de aanwezigheid van een ‘counterpart’ is het mogelijk om sneller je zwakke punten te ontdekken en deze te verbeteren. Hierdoor kan de ontwikkeling in een stroomversnelling komen.
Positief: Succesvolle duo’s leren goed te communiceren; hiervan trek je profijt in de toekomst. Een duobaan kan een opstap zijn naar een (zwaardere) ‘zelfstandige’ functie.

Nadeel: In een cultuur waar de individuele prestatie een “ticket”is voor een vervolg stap is het van belang dat succes identificeerbaar is. In een duobaan is de lastiger dan in een “single” functie. Een duobaan kan dan een nadeel zijn voor het vervolg van je loopbaan. Echter, succesvolle duo’s zorgen ervoor, dat ze altijd in één of meerdere taken uitblinken.

Hoe zit het met de rechten van de duobaners?

Dit is afhankelijk van wat er is afgesproken in de arbeidsovereenkomst of CAO. Parttimers hebben vaak ook geen recht op ADV.

Wie is verantwoordelijk voor het slagen van de duobaan? Werkgever of werknemers?

Hier geldt hetzelfde als bij reguliere fulltime banen. Uiteindelijk zijn jullie zelf verantwoordelijk voor het wel of niet slagen van (jullie)duobaan. Er zal dan ook verwacht worden dat (jullie) alles zullen doen, wat in jullie vermogen ligt om het afbreukrisico te verkleinen. Zeker in het begin zullen jullie voldoende tijd moeten besteden aan het afstemmen van werkwijzen en het optimaliseren van de samenwerking.

Lijkt het jou wel wat, zo’n duobaan, informeer dan eens binnen jouw bedrijf naar de mogelijkheden. Alleen zul je wel eerst je werkgever moeten overtuigen, omdat de meeste werkgevers niet erg happig zijn op duobanen. Maar als het je wat lijkt, is het zinvol om ervoor te gaan. Heeft je bedrijf geen mogelijkheden, kijk dan hier voor een eventuele nieuwe baan, die wel deze mogelijkheid biedt!

Heb jij ervaring met een Duobaan? Deel het dan met de bezoekers van Inspiresta en schrijf een aanvulling.