Iedereen heeft wel eens een slechte dag: verslapen, kinderen die niet willen ontbijten, je most koffie op je witte blouse en je presentatie op je werk verliep moeizaam! Als zo’n slechte dag voor jouw een uitzondering is, oké! Maar wat als een slechte dag overgaat in een slechte week, slechte maand of slecht jaar?

Vaak lijkt het of we vast zitten in een sleur, een ritme dat we niet kunnen veranderen! Maar het is nooit te laat om dingen te veranderen door gewoon je mentaliteit te veranderen.

Voel jij je ongelukkig met je lichaam omdat je een paar pondjes te veel hebt? Ga sporten, ga minder snoepen, eet een stuk fruit (ook nog eens goedkoper) en pak eens wat vaker de fiets dan de auto. Ongelukkig met je baan? Ga op zoek naar een nieuwe! Wil je iets heel anders? Duik opnieuw de schoolbanken in. Wil je meer tijd voor jezelf? Vraag je partner om hulp, kun je het veroorloven huur een huishoudster of tuinman in.

Achter elk probleem schuilt een oplossing je moet alleen de oplossing durven te zien! Vaak is deze eenvoudiger dan je soms denkt. Omdat je alleen maar bezig bent met het probleem! Maar problemen zijn er om op te lossen!

Met andere woorden, verdrink jezelf niet in zelfmedelijden! Met zelfmedelijden kom je nergens. Ga op zoek naar oplossingen, ontdek nieuwe mogelijkheden en pak de regie van je eigen leven in handen. Het leven is te kostbaar en te kort om je ongelukkig te voelen.

smile