Persoonlijk moet ik er niet aan denken om niets aan sport te doen, maar uit een onderzoek dat Etos deze winter heeft uitgevoerd kwam naar voren dat de Nederlandse vrouw niet of nauwelijks aan sport doet. Veel gehoorde argumenten waren: druk met werken, het huishouden en ook de hoge kosten voor de sportschool weerhouden veel vrouwen van het sporten. Jammer, want sporten heeft eigenlijk alleen maar voordelen.

Voordelen van sporten

Een ontspannen wandeling of een fietstocht is al heel gezond, maar nog beter is het om je spieren regelmatig stevig aan het werk zetten. Dit zorgt ervoor dat je spiercellen blijft aanmaken, meer spiermassa zorgt ervoor dat verbranding van voeding hoog blijft. Het blijkt al dat je spiermassa minder worden na je 30e.

Daarnaast heeft een flinke workout ook positieve invloed op je humeur! Tijdens het sporten komen er namelijk stofjes vrij zoals endorfine en adrenaline, die zorgen voor meer energie maar geven je ook een prettig en ontspannen gevoel.

Drukke en stressvolle dag gehad? Trek je sportschoenen aan en ga sporten. Zeker weten dat jij je na het sporten heerlijk ontspannen zal voelen!

Wellicht de allerbelangrijkste reden voor vrouwen om te (gaan) sporten ‘Met sporten houdt je snoepen onder controle’. Uit wetenschappelijk onderzoek van de VU Amsterdam blijkt dat door te sporten je de verleiding van snoepen beter kan weerstaan. Sporten helpt om je emoties en gedrag te beheersen. Wat goed van pas komt als je een emotionele eter bent.

Voldoende reden lijkt mij, als je tenminste nog niets aan sport doet om op zoek te gaan een sport die jij leuk vind! Want je hoeft zeker niet elke week twee tot drie keer naar de sportschool. Elke week met een groepje vriendinnen wandelen is ook al heel gezond. Krijgen jullie de smaak te pakken, kunnen jullie alsnog besluiten een sportschool binnen te stappen.

Of wat dacht je van hardlopen? Het enige wat je nodig hebt is een paar hardloopschoenen. Wil je er tijdens je sport uurtje ook heel flatteus uitzien. Kijk dan eens op Sportoutfit.nl, site bomvol hippe sportkleding. Laat de huishoudelijke klusje eventjes voor wat ze zijn, trek je vriendin(nen) van de bank af en ga sporten.

Bron lompaprompa

Header foto via Nike

Beoefen jij een leuke sport? Of heb je handige tips om (weer) te gaan sporten? Geeft dan hieronder een reactie