Veel gehoorde ergernis van veel mensen is het vele negatief nieuws dat wel elke dag over ons heen krijgen! Ook in ons eigen leven zijn we vaak geneigd te kijken naar wat er allemaal mis is en dat we toch andere keuzes hadden moeten maken! Hierbij vergeten we die dingen waar we wel dankbaar voor zijn.

Terwijl juist het stilstaan bij wat je hebt en waar je dankbaar voor bent juiste een goede manier is om meer geluk te vinden in je leven. Om je hierbij te helpen is het bijhouden van een dankbaarheid dagboek (Gratitude Journal) een van de meest voorkomende geluk aanbevelingen.

Het is eigenlijk een heel simpele manier, maar het komt er op neer dat wanneer jij dankbaar voor iets bent er weinig ruimte is voor negatieve gevoelens, hierdoor zal jij je automatisch prettiger en gaan voelen.

In je dankbaarheidsdagboek schrijf jij dagelijks vijf dingen waarvoor jij dankbaar bent. Dit kan van als zijn: van klein tot groot! Het gaat er om, dat jij deze dingen als prettig hebt ervaren en ze jou een goed gevoel hebben gegeven. Dit kun je doen via een doodgewoon schriftje, maar er zijn ook een groot aantal Gratitude Journal apps verkrijgbaar.

Het Gratitude Journal

Een veel gebruikte app is Gratitude Journal van Happy tapper. Een mooi app met diverse mogelijkheden: zo kun jezelf het design aanpassen, foto’s toevoegen aan je dankbaarheid lijstje, kun je het lijstje delen en bevat de app mooie spreuken en een agenda, zodat je alles nog eens terug kunt kijken. Daarnaast kun je deze app ook met een code beveiligen zodat niemand jouw lijstjes kan lezen. Verkrijgbaar voor de iPhone en de iPod. Kosten; € 0,99.

gratitudejournal2

gratitudejournal1

Grattitude

De Attitudes of Gratitude Journal is een wat eenvoudiger app en deze is gratis! Je kunt hier alleen een lijstje invullen met die dingen waar je dankbaar voor bent en kun je deze terug kijken.
Er zijn natuurlijk nog heel veel andere apps verkrijgbaar, deze kun je vinden in de play store van goole of de App store

Gratitude Journal schrijfboekje

Ook leuk is een schrijfboekje, hier kun je dan ook foto’s, knippels en leuke tekeningen in kwijt!

Foto schrijfboekje: iloveitallwithmonikawright.com,  foto Gratitude Journal: Insiresta.nl

Heb jij ook een dankbaarheidsdagboek? Zo ja wat zijn je ervaringen? Deel ze hieronder.