Wil je gezond en bewust gaan eten, dan zal jij je eerst bewust moeten worden van je eventuele slechte eetgewoontes. Want als het om eten gaat, dan stopt iedereen wel eens onbewust wat eten in zijn of haar mond. Pas als jij je bewust wordt van wat je dagelijks in je mond stopt wordt het gemakkelijk om bewust en gezond te eten.

Onbewuste en slechte eetgewoonten

Twee keer op scheppen! Waarom schep je twee keer op als je aan één vol bord ook voldoende hebt? Maak er een gewoonte van om maar één keer op te scheppen. Is bovendien ook goed voor de slanke lijn.

Trek op te snoepen en te snaaien? Duik dan niet meteen de kast, maar zoek afleiding; maak een wandeling, lees een boek, bel een vriend(in) of ga opruimen! Lukt dit niet, trek dan geen zak chips open maar eet een stuk fruit! Kun je de weerleiding toch niet weerstaan, geniet er dan van!

Eten voor de TV? Je bent de hele dag bewust bezig, maar als je voor de tv zit, dan komt het moeilijke moment. Je weet dat je in de keukenkastje wat lekkers hebt liggen en de verleiding wordt steeds groter. Wat dan? Zorg dat je tijdens het avondeten voldoende eet, je kunt beter met een iets te vol gevoel van tafel gaan als een uurtje later je volstoppen met allerlei ongezond en calorierijk voedsel.

Ga je eten, geniet er dan van! Dek de tafel mooi en kauw en proef je eten goed. Zo ontdekt je de echte smaak van je voedsel, bovendien krijg je zo meer voedingsstoffen binnen en hoe beter je het voedsel kauwt hoe eerder je vol zit. Wat dus ook weer goed is voor de slanke lijn.

Neem de tijd voor je boodschappen! Ga je boodschappen doen, leg dan niet alle producten klakkeloos in je winkelwagentje, maar neem de tijd om de etiketten te lezen. Zo wordt je een stuk bewuster van wat er allemaal je ons voedsel zit.