De zomer nadert! Een heerlijk seizoen, alleen zullen veel vrouwen in de stress schieten bij het idee dat dit heerlijk seizoen ook staat voor zomerjurkjes en bikini’s. Dit zijn kledingstukken die veel vrouwen niet graag dragen. Want volgens hun, is hun lichaam hiervoor niet geschikt!

We hebben goed nieuws! Weg met het zomer dieet, geen sap of crash dieet! Volgens het New York Magazine is het beste dieet, geen dieet. Super toch!

Het New York Magazine doelt op het idee “eet wat je wil, wanneer je wil”. Het idee is er al sinds 1995 en maakT nu een comeback. Nu moet je niet denken, dat je zomaar een zak chips achterover kan slaan! Er zijn wel een paar belangrijke randvoorwaarden, voor dit type dieet:

  • De belangrijkste! We moeten goed naar ons lichaam leren luisteren. Dus alleen eten, wanneer we echte honger hebben. Vol is vol! Ga je eten: eet dan langzaam, kauw goed en kijk geen tv of op je smartphone. Op deze wijze ben je zeer bewust aan het eten en zal je lichaam sneller een signaal afgeven, voldoende te hebben gegeten
  • Niet altijd gemakkelijk, maar eet niet om emotionele redenen: eet niet omdat je verdrietig bent, gelukkig bent, verveelt of gestrest. Eet alleen als je lichaam het nodig heeft of omdat je echte honger hebt.
  • Verbied jezelf niets! Op deze wijze zijn er geen “goede of slechte” voedingsmiddelen. Eet alle voedingsmiddelen wel met maat.

Wetenschappers en ook onderzoekers geloven, dat als je op deze wijze met je eten omgaat, eventuele eetbuien makkelijker te beteugelen zijn, zo niet verdwijnen. Ook voor een blijvend resultaat, zijn de hierboven genoemde punten beter dan crash diëten, omdat crash diëten meestal slechts een vluchtig resultaat opleveren. Doordat jij jezelf veel verbiedt, zal je er uiteindelijk toch naar verlangen.

Je verhongert jezelf, je bereikt misschien wel je doel, maar je gaat uiteindelijk toch weer meer eten. Je kan immens niet leven op alleen maar sapjes. Het is een vicieuze cirkel en het lijkt erop dat intuïtief eten hier een einde aan kan maken.