Wat is de betekenis van tevreden zijn nu eigenlijk? Als je het op zoekt in het woordenboek zijn dit de betekenissen:

1. Gevoel dat je hebt als alles is zoals je het wenst
2. Als je geen wensen meer hebt

Maar tevreden zijn staat ook voor rust, acceptatie en dankbaarheid.

Maar tegenwoordig is iedereen op zoek naar meer! Als ik nu eens een uitdagende baan had, die nieuwe schoenen of een hoger inkomen had? Zou jij dan tevreden zijn? Zou je stoppen met zoeken? Oké misschien heel even dan, maar daarna zou je weer op zoek gaan! Want er is altijd wel weer iets anders dat we graag zouden willen.

Door ons verlangen maar meer worden we onrustig maar ook ontevreden. Want je kunt immers je verlangen niet bevredigen! Maar maak jij hiermee je leven voor jezelf niet erg gecompliceerd? Moet jij jezelf maar blijven focussen op meer? Zou het niet beter zijn om je te richten op die dingen die je wel hebt en hiervan elke dag te genieten? Als je wel tevreden bent met wat je hebt zal je leven er een stuk prettiger en rustiger uitzien en zal jij je een stuk gelukkiger voelen!

Wissel je verlanglijstje in

Wissel je lijstje met al je wensen in voor een lijstje met alle dingen waar je dankbaar voor bent. Grote kans dat de lijst langer zal zijn dan je denkt!

• Van welke kleine dingen kan je genieten? Knuffel van je partner, glimlach van je kinderen, een kop koffie met je vriendin, de vakantie samen, ja zelfs een aflevering van je favoriete tv-programma.
• Je familie, vrienden en kinderen
• Je hobby’s, je werk,  ja zelf je collega’s.

Hoe zou het voelen zonder als deze kleine juweeltjes? Waarschijnlijk leeg! Er zijn heel veel goede dingen in het leven waar je soms eventjes bij stil moet staan om ze te zien! Maar het zijn wel die dingen die je leven inhoud en kleur geven. Veel meer dan welke gadget dan ook!