Deze week kwam ik dit boekje van de journalist Michael Pollan tegen: Food Rules. Dit blijkt een vervolg te zijn op zijn eerdere bestseller: ‘in defence of food’. Michael Pollan wilden wel eens weten wat gezond was om te eten en wat niet! Hij ging op onderzoek uit en zijn conclusie: Eat food. Not too much. Mostly plants! In zijn boek ‘in defence of food’ kun je lezen hoe hij tot deze conclusie is gekomen.

Het kleinere boek Food Rules is een beknopte versie van deze bestellen. Michael Pollan geeft in het boekje op een heldere en eenvoudige wijze uitleg om gezonder te eten. Het zijn wel geen wetenschappelijke beweringen, maar de handvaten die Michael Pollan je geeft, helpen je wel om tijdens het boodschappen verantwoorde keuzes te maken. Hij laat zien hoe eenvoudig het is om goed voedsel te eten!

De beoordeling bij Amazon liegen er niet om en ook de The New York Times en The Los Angeles Times zijn enthousiast over zijn ‘back-to-the-basics’ filosofie.

Een aantal richtlijn volgens Michael Pollan

Eet vooral planten, in het bijzonder bladeren. Door veel planten te eten verlaagt je het risico op kanker. Daarnaast krijg je ook minder calorieën binnen omdat planten veel minder calorie bevatten.

Vermijd alles producten met een lange ingrediëntenlijst
Hoe meer ingrediënten voedsel bevat, hoe meer het bewerkt is. Dit geld niet voor eigen recept, dit bereid je met verse producten.

Vermijd producten met een stikker ‘light’ of ‘vetvrij’
Light of vetvrij wil zeker niet zeggen dat het gezond(er) is. Verre van: in vetvrije voeding zit soms veel suiker en in light-voeding soms veel vet. Goed voedsel heeft geen sticker nodig!

Kies kleurrijke voeding, een gezond bord bevat verschillende kleuren.

Eet jezelf niet vol, eet alleen als je honger hebt.

Wil je meer weten dan kun je het boekje bestellen via Bol.com of Amazon