Na een drukke werkdag is het belangrijk om te ontspannen en eventjes een moment voor jezelf te hebben. Daarbij hoef je niet meteen naar een sportschool te hollen, een sauna of een (duur) wellnesscentrum bezoeken. Er zijn voldoende alternatieven in en rondom huis om heerlijk te ontspannen na een drukke en stressvolle dag op kantoor.

10 slimme manieren om jezelf te trakteren op de broodnodige ontspanning.

Lees een boek
Neem een abonnement bij de plaatselijke bibliotheek, leen een boek van je vriend of vriendin of koop online een goed boek en ga lezen! Zelfs al ben je geen grote lezer, je zult verrast worden door het rustgevend gevoel dat je krijgt bij het lezen van een boek.

Ga voor een wandeling
Trek een paar stevige (wandel) schoenen aan en wandel de natuur in. De bossen in of over stille plattelandswegentjes, het maakt in feite niets uit waar je gaat wandel. Lichaamsbeweging is een geweldige manier om te ontstressen en je gedachten en hoofd legt te maken.

Mediteren
Deuren op slot, telefoon uit en zoek een rustig plekje en negeer gedurende vijf minuten alles om je heen. Stel een timer in op je telefoon en geniet van de stilte en de rust. Het is een zeer eenvoudige manier om al je stress los te laten.

Bekijk de zonsondergang
Dit gaat natuurlijk beter in de zomer dan in de winter. Neem plaats op een rustig plekje, telefoon uit en genieten van dit wonder der natuur.

Zing een Lied
Ook al zing je vals, zet de volume knop van de radio vol open en zing mee met je favoriete nummer(s).

Yoga
Je hoeft niet naar een sportschool om een yoga-sessie te volgen. De eenvoudige Zonnegroet duurt een paar minuten en kan overal in huis worden uitgevoerd. De Zonnegroet, is een serie van 12 houdingen, die je zonder onderbrekingen achter elkaar uitvoert. Daarbij speelt de ademhaling een belangrijke rol. De Zonnegroet versterkt en zorgt voor een soepel lichaam. Kijk hier voor de 12 series van de Zonnegroet.

Glimlachen en plezier hebben
Gewoon veel glimlachen. Bel een vriend(in) waar je altijd veel plezier mee beleeft of kijk naar een lachfilm.

Privé dansfeest
Zoek een ruime plek in huis om helemaal uit je dak te gaan. Dim de lichten, muziek aan en jij zult je in een mum van tijd stress-vrij voelen.

Warm bad
Laat het bad vollopen met warm water, zorg voor lekker veel schuim en ontspannen! Voor een echt ontspannen traktatie, kun je ook enkele druppels badolie toevoegen.

Schrijven
Heb je een probleem of zitten je gevoelen je dwars, schrijft het van je af! Dat lucht niet alleen op, zo kun je waarschijnlijk het probleem beter overzien. Hierdoor zal jij je er minder druk over maken.