Ook al let je bij het boodschappen doen op de houdbaarheidsdatum, het overkomt iedereen wel eens dat je de sla na één dag in je koelkast er niet meer fris groen uitziet. Ook de kaas is na een paar dagen volledig uitgedroogd. Jammer, maar wat doe je eraan? Nu de oplossing is vrij simpel en zit in de combinatie van producten.

Met de onderstaande tips zorg jij dat je boodschappen, net iets langer houdbaar zijn als een dag.

Veel voorkomend probleem is dat na een paar dagen de kiemen uit je aardappelen schieten. De oplossing is simpel: bewaar je appels en aardappels samen en er zullen niet zo snel keimen uit je aardappels groeien.

By Vivren

Bewaar aardappels niet met uien! Door het vocht van de aardappels zullen uien sneller bederven.

By Missangiemay

De koelkast is een heerlijke plek voor schimmels. Hou daarom je koelkast goed schoon door eens in de maand je koelkast schoon te maken.

Squeaky Clean FridgeBy Chiotsrun

Haal beschimmeld fruit direct weg! Het kan de rest van je goed fruit ook aan aansteken.

By Bethanylimbo

Bewaar kaas niet in plastic- of aluminiumfolie maar in het daarvoor bestemde kaaspapier of bakpapier.

By Pocketfarm

Met deze tip blijft je sla wel lekker lang goed. Doe de sla in een kom, leg bovenop de sla een stukje keukenpapier en sluit de kom af met een laagje huishoudfolie. Het keukenpapier neemt het vocht op, waardoor de sla langer houdbaar blijft.

Wikkel selderij en broccoli in aluminiumfolie voordat je deze in de koelkast plaatst.

Veel voorkomend ergernis, bananen die binnen een paar dagen al weer bruin zijn. De oplossing is simpel: wikkel om de kroon van een tros bananen plasticfolie. De houdbaarheid kan nu oplopen tot 3 tot 5 dagen langer dan normaal.

Haal de champignons uit de plastic verpakking en doe ze in een papieren zak en leg ze in de koelkast of op een koele en droge plek.

Ook voor tomaten geld, haal ze uit de plasticzaak. De ethyleen zit opgesloten en zal er voor zorgen dat ze sneller rijpen.

Bron: Buzzfeed.com