Breng je geheugen in een snellere versnelling door je hersenen op een (heerlijke) manier te stimuleren en te verwennen. Want de juiste voeding kan bijdragen aan het optimaal functioneren van je hersenen. Hier 10 manieren waarmee jij je hersenen kunt stimuleren en verwennen

Beweging

Je hoeft niet te gaan trainen voor de marathon, maar elke dag 30 minuten stevig wandelen is voldoende. Bewegen zorgt namelijk voor belangrijke herstelprocessen in de hersenen. Nieuwe hersencellen worden aangemaakt en bewegen stimuleert de groei van de verbindingen tussen hersencellen.

Eet bosbessen

Bosbessen zitten bomvol antioxidanten, die belangrijk zijn voor kennisvergaring, coördinatie en het geheugen. Bosbessen zijn mogelijk het beste breinvoedsel op aarde omdat ze de kracht van de hersensignalen versterken.

Blauwebessen

Puzzelen

Daag je hersenen uit door het oplossen van een puzzel. Ook al ben je geen puzzel-type, proberen Soduko of los de kruiswoordraadsel op uit de krant.

Meditatie

Door de hersenen een pauze te geven, maak je het mogelijk voor je hersenen op zich op te laden en klaar te maken voor nieuwe uitdagingen. Vijf minuten van stille meditatie is vaak al voldoende.

Eet meer Omega-3

Verse zalm zit vol met omega-3-vetzuren, welke zeer gezond zijn voor de hersenen. Omdat mensen zelf heen Omega-3-vetzuren aanmaken, zal je deze moeten in nemen. Vette zeevis als makreel, haring en sardientjes zijn ook een goede bron van omega 3-vetzuren.

Leer breien

Vroeger op school lerende we allemaal breien, vaak tot ongenoegen van veel kinderen. Maar breien is goed voor de fijne motoriek en houdt je hersenen actief. Daarnaast is het aanleren van nieuwe vaardigheid altijd goed voor de hersenen.

Leer iets nieuwe

Onze hersenen worden lui als ze niet worden uitgedaagd! Daag jezelf uit en gaan een nieuwe taal leren.

Voldoende nachtrust

De hersenen moeten alle informatie ook kunnen verwerken die ze overdag binnen krijgen. Zorg voor voldoende nachtrust zodat de hersenen zich optimaal kunnen ontspannen.

Lekker veel lachen

Veel lachen is goed voor je hersenen , niet alleen gaat je bloed er sneller van stromen en transporteert je zo meer zuurstof naar je hersenen. Tijdens het lachen komt ook het stofje endorfine vrij. Dit stofje zorgt voor een prettig gevoel en ontspannen gevoel.

Gebruik de andere helft van je lichaam.

Je bent links of rechtshandig, dus kun jij je hersenen heel goed prikkelen door de dagelijkse activiteiten eens met de andere helft van je lichaam te doen. Doe eens consequent een dag de deur met links open als je dit normaliter met rechts doet.

Bronnen:
Wikipedia.org
Hersenstichting.nl